De ce refurbished?

Dell Inspiron 7737

Ce este un produs REFURBISHED?
De la început trebuie să subliniem că produsele refurbished NU SUNT produse second hand. În general produsele refurbished sunt echipamente ce au configurații solide, provenite de la mărci IT recunoscute pe plan global cum ar fi: Dell, HP, Lenovo, Fujitsu-Siemens s.a. , și sunt categorisite așa pentru că au un grad de uzură foarte mic, insesizabil, cu aspect vizual plăcut, aproape identic cu al unui produs nou.
Echipamentele refurbished sunt atent verificate și testate de specialiștii noștri, testând individual fiecare componentă în parte. La orice defecțiune minoră se procedează la înlocuirea componentelor cu altele noi folosind doar piese originale. Totodată procedăm și la upgradarea performanțelor hardware, conform cerințelor pieții și instalarea sistemului de operare Microsoft Windows 10 doar pe echipamentele refurbished comercializate de firma noastră.
Prețurile echipamentelor refurbished pot ajunge până la 40-60% din prețul echipamentelor noi asigurând standarde înalte de funcționalitate și beneficiind de o perioadă de garanție de minim 12 luni, și maxim 36 luni.

De unde provin?
Produsele refurbished cum sunt catalogate și acceptate în țările din Occident nu sunt produse secondhand de la utilizatori persoane fizice ci ele provin din medii de afaceri.
Produsele refurbished provin în cea mai mare parte din Europa de vest (țările nordice), Marea Britanie și SUA, de la companii mari sau corporații care își reînnoiesc parcul IT apelând la echipamente de ultimă generație și repun în circuitul economic produsele folosite pentru o perioadă la un pret mult mai mic, ajutând astfel și la protecția mediului înconjurător.
Unele companii preferă să folosească echipamentele IT în sistem de leasing operațional de la societăți ce oferă dreptul de utilizare a echipamentelor noi în condițiile achitării unei rate lunare pe o perioadă de 1-3 ani după care echipamentele sunt înlocuite cu altele noi. Multe start-upuri preferă această variantă deoarece în condițiile economice actuale este mai convenabil în cazul unui faliment suportat.
Altă sursă de proveniență poate fi din stocurile excedentare ale furnizorului care, din diferite motive, (exces de producție, comandă supraevaluată, apariția unei noi generații, etc.) la un anumit produs, are stocuri mai mari și sunt obligați să reducă prețul pentru a fi competitivi. Deși aceste produse sunt încă avansate dpdv tehnologic, de generație relativ nouă, sunt introduse pe piață sub termenul de produs factory refurbished.
De asemenea și produsele noi care sunt folosite ocazional, cum ar fi produsele expuse în magazine, târguri sau expoziții, care au fost folosite perioade scurte de timp, și nu prezintă urme de uzură, după o verificare amănunțită se întorc în circuitul economic ca produse factory refurbished.
Produsele refurbished au configurații diverse și au fost proiectate să lucreze intens în mediile de afaceri. Aici găsiți procesoare din seria i3 – i7, 4GB – 16GB RAM, HDD sau SSD de la 120GB la 1T , compatibilizate și optimizate software pentru a atinge performanțe de top. Designul lor este deasemenea atractiv, laptopuri cu tastatură iluminată, cu diagonala între 12 inch si 17 inch, negre sau argintii, ecrane tactile cu touchpad multifuncțional și numeroase porturi.

Procesul de refurbishare al echipamentelor IT.
În sectorul IT denumirea de refurbished a echipamentelor IT ( calculatoare, laptop-uri, monitoare, imprimante, accesorii, periferice) se folosește pentru produsele care trec prin procesul de recondiționare (refurbishare), care constă în mai multe etape și necesită competențe specifice din partea personalului care efectuează refurbisharea, proces prin care un produs folosit (cu urme de uzură) sau deteriorat se recondiționează, ajungând astfel la sfârșitul procedurii, perfect funcțional și cât mai aproape de starea și aspectul produsului nou.
Compania noastră, acordă o foarte mare atenție produselor refurbished comercializate prin magazinul online randi-computers.ro iar specialiștii noștri urmează procedurile de refurbishare cu rigurozitate astfel încât produsele oferite să întrunească toate cerințele și criteriile de conformitate.
Procedurile pe care le aplicăm pentru refubisharea unui produs sunt următoarele:
După verificarea aspectului exterior urmărind urme de lovituri sau zgârieturi, fiecare produs se curăță amănunțit atât la exterior cât și în interior cu produse de curățare specifice, folosind instalații cu aer comprimat, pentru a îndepărta praful și murdăria de pe suprafețele și componentele echipamentului. Această operațiune ajută la o mai bună funcționare a componentelor și a sistemului de răcire, operațiune recomandată de a fi repetată anual.
Se verifică fiecare componentă în parte atât funcționalitatea cât și aspectul estetic și se procedează la înlocuirea pieselor defecte sau care nu corespund parametrilor optimi de funcționare cu piese originale.
Dacă se constată parametrii scăzuți sau critici în urma testării cu programe software care supun componentele la stres, programe speciale pentru monitorizarea temperaturilor și al nivelului de perfomanță al componentelor interne, se procedează la înlocuirea componentelor „obosite” sau recondiționarea lor dacă această metodă este posibilă și considerăm că oferă rezultatele dorite pe temen mediu și lung (ex. curățarea și refacerea răcirii, prin înlocuirea pastei termoconductoare degradate cu o pastă nouă cu o calitate ridicată în transmiterea căldurii). Toate rezultatele testelor sunt documentate și înregistrate digital în baza noastră de testare, pentru a ne asigura că vom furniza clientului final un echipament perfect recondiționat și functional.
Totodată se poate face și upgradarea hardware la nivelul cerut de client sau la cerințele pieții.
La finalul verificărilor componentelor hardware, dacă echipamentul trece toate testele se poate trece la preinstalarea sistemului de operare Windows 10 Home sau Pro refurbished, la cererea clientului.